Poďme pekne od začiatku

Ahoj, volám sa Martin.

Mám 28 rokov, pochádzam z Považskej Bystrice, bývam v Trenčíne. Na vysokú školu som chodil do Trnavy a momentálne pracujem v Púchove.
Mojím najobľúbenejším mestom je Berlín. Ešte je však kopec ďalších nádherných miest, ktoré som zatiaľ nenavštívil.

#responsibility #somdoma

Odjakživa som bol súťaživý. Za mládí som sa venoval judu. V ruke som namiesto hokejky radšej držal raketu (fandím Feďovi, no Rafa je tiež borec)
Teraz si rád zabehám – za apríl mám cieľ dať 100 km, pokojne sa pridaj 😀 výzvy mám rád.

Počas svojho života som spoznal mnoho úžasných ľudí. Rodina, kamaráti s ktorými som vyrastal, partia s ktorou som študoval aj kolegovia s ktorými pracujem… to však verím, že každý z nás. Spoznávať sa s ľuďmi je úžasná vec! Zistil som, že od každého jedného sa môžem naučiť niečo nové ako o svete, tak aj o sebe.




Prečo to všetko vlastne píšem?

Ako mnoho dobrých príbehov, aj ten môj začína pri pive…

Počas VŠ som v istom podniku náhodou natrafil na jedno dievča (jasné, musí v tom byť aj žena).   Oduševnene rozprávala o akejsi partií v Bratislave, ktorá si hovorí „Toastmasters“. Samozrejme, zaujímal som sa… dokonca ma dotiahla na ich ďalšie stretnutie (išiel som tam naozaj len kvôli stretnutiu!)

…bolo to jedno z najlepších rozhodnutí, aké som kedy spravil. Spoznal som partiu ľudí s nákazlivo pozitívnym mindsetom. Komunitu, v ktorej každý má svoje ciele. Zapáčilo sa mi to natoľko, že sme  spoločne takéto stretnutia začali organizovať aj v Trnave.

25. apríla to budú tri roky, čo pravidelne organizujeme stretnutia klubu Toastmasters Trnava. Stretávam sa s ľuďmi, ktorí vedia, že práca na sebe potrebuje čas. Vďaka feedbacku na stretnutiach sa navzájom vzdelávame a posúvame ďalej. Vždy som rád stretal ľudí od ktorých sa môžem naučiť hodnotné veci. A do Toastmasters ich veruže chodí vysoká koncentrácia!

Ak sa aspoň máličko zaujímaš o svoj rozvoj, Toastmasters Ti rád predstavím. Na Slovensku pôsobíme dokopy v 7 mestách. Je nás 13 klubov a vyše 320 členov. Po celom svete sa každý deň stretajú ľudia v organizáciách Toastmasters s cieľom poraziť strach, zlepšiť svoje komunikačné a vodcovské zručnosti. Stretnutia nie sú vedené tradičnou formou výučby. Je to podporné prostredie v skupine ľudí s rôznymi skúsenosťami, ktoré si navzájom zdieľajú. Ak by som mal povedať jednu vec, ktorá spája všetkých členov – je to práca na sebe.

Žiaľ súčasná situácia nám neumožňuje sa stretávať, dáva nám však priestor robiť veci, na ktoré sa často vyhovárame, že nemáme čas. Prajem všetkým pevné nervy. Rešpektujme sa navzájom a konečne využime čas pre seba. Nemusíme sa chvíľu za niečím náhliť. Spomaľme a zoberme do ruky namiesto ovládača či mobilu napríklad knihu.

Ak aj teba Toastmasters zaujal a chceš spoznať inšpiratívnych ľudí, príď sa na nás pozrieť! Dvere sú otvorené pre každého.. aj pre Teba! 🙂

Autor: Martin Šumec