Vlastimil Mesko – oddaný dobrovoľník

Vlastimil Mesko

1. Na úvod sa nám krátko predstav a povedz niečo o sebe.

Volám sa Vlastimil Mesko a som v maturitnom ročníku na gymnáziu v Trnave. Rád sa zapájam do diania okolo seba a vždy chcem byť tam, kde sa práve niečo deje.

2. Ako dlho si členom Toastmasters a ako si sa k tomu dostal?

Na stretnutia chodím asi rok, ale členom som iba od septembra. Ako som sa k tomu dostal? Bol som pozvaný jedným z členov.

3. Prečo si sa k Toastmasters pridal? Čo sa chceš naučiť?

V prvom rade som sa pridal kvôli super komunite ktorá tu je. Až potom som rozmýšľal nad osobným rozvojom. Chcel by som sa totiž naučiť byt dobrým lídrom.

4. Akú máš vzdelávaciu cestu v Pathways a prečo si si ju vybral?

Moja cesta má názov leadership development a ako som už spomínal, chcem byť dobrým lídrom.  Okrem iného si chcem vedieť lepšie zmenežovať svoj čas. Zároveň si vďaka Pathways vyskúšam aj organizovanie tímu a tým získavam cenné skúsenosti. 5. Ktorá úloha na stretnutí sa ti zatiaľ plnila najlepšie? Zistil si pri úlohách, ktoré si mal, niečo nové alebo si sa niečo naučil?

5. Ktorá úloha na stretnutí sa ti zatiaľ plnila najlepšie? Zistil si pri úlohách, ktoré si mal, niečo nové alebo si sa niečo naučil?

Mojou najobľúbenejšou úlohou na stretnutí je strážca pozornosti. Baví ma počas celého stretnutia vymýšľať otázky, ktoré majú rôznu náročnosť a sú kreatívne. A to je to, čo som sa aj naučil. Vedieť si rýchlo zapísať odpoveď, krátku otázku a až potom ju pretvoriť na finálnu verziu.

6. Aké sú tvoje rečnícke a líderské ambície v Toastmasters?

Chcel by som sa naučiť správne prezentovať na verejnosti. Aby som mal prejav, ktorý zaujme ľudí a presvedčí ich. Zároveň by som chcel pomôcť pri zakladaní klubu v Hlohovci.

7. Máš aj iné záujmy okrem Toastmasters? Aké?

Venujem sa ako dobrovoľník Streetworku pre Trnavskú charitu. Jedná sa o prácu s ľuďmi bez domova priamo na ulici. Inak sa venujem iba takým klasickým aktivitám ako je čítanie, behanie, starostlivosť o  domáce zvieratká a škole (čo je teraz môj najväčší záujem xd)

8. Čo by si odkázal niekomu, kto o Toastmasters počuje prvýkrát?

Ak si vieš aspoň trochu predstaviť, že by si to rečnil alebo viedol ľudí, určite sa príď pozrieť na stretnutie Toastmasters Trnava.